Masammanis NOR AZIRA MAZLAN

Happy Coming!



HomeThe bossThankiss

Daisypath Happy Birthday tickers
Text with me ☂

NO HARSH WORD NO RUDE
Blogger Mereka ツ



MAKSU :'(

Hmm  maksu kenapa maksu pergi dengan begitu cepat ? maksu maksu ! adikkkk rinduuuuuuuuuuuuuu sangat dekat maksu adik rindu nak pelok maksu borak borak dengan maksu bergosip dengan maksu cerita apa apa maksalah bersama yang paling penting tidur dengan maksu ! adik nak sangat benda tu berlaku setiap kali adik balik kampung, tapi benda itu semua hanya tinggal kenangan adik dah tak dapat merasai semua itu setiap kali adik balik kampung,

 Pejam celik pejam celik dah 2 tahun 5 bulan maksu tinggal kan adik dan semua orang, maksu sejak kebelakagan ni adik selalu teringat dekat maksu termimpi mimpi kan maksu macam semalam adik menangis teringat kan maksu adik duduk sorang sorang dalam bilik yang biasa kita tidur bersama sampai mata adik merah maksu, hati adik dah tak kuat nak simpan semua kenangan kita maksu .

 Semalam adik menangis teringat semua kenangan kita bersama, adik dah tak tahan nak pendam, adik lepas kan je semuanya ! lepas je adik menagis adik terus ambil wuduk nak mengaji baru lahh adik rasa tenteram sikit, kenapa tiba tiba je jadi macam nih ? adik teringat semuanya? adik mimpi maksu? mesti sebab adik terlalu rindu dekat maksu kan !!

 Maksuuuuuuuuuuuuu adik tengah menangis nihh tulis cerita nihh lagi lagi adik bukak lagu unggu andai ku tahu serius adik kata ni lahh pertama kali adik menangis sambil tulis dekat sini, maksu ingat tak ? time bila maksu dengan opah je nak datang KL mesti adik suka sangat kan sampai sanggup tak pergi sekolah agama semata mata nak jemput maksu dekat station bas kan, tapi sekarang dah tak lagi ! adik dah tak payah jemput maksu dah sebab maksu dah tak ada, adik suka sangat maksu datang umah adik, adik pon tak tahu kenapa :(  adik ingat lagi apa yang opah kata dekat mak time tu lagi beberapa hari je nak raya,

MAK : mana ina (maksu) ?
OPAH : dia kerja lahh.
MAK : alah kenapa kerja ? dia kan sakit ?
OPAH : ntah dia kata mana boleh cuti nanti tak dapat gaji nanti tak dapat lah diorang duit raya dari ina(maksu)
MAK : haishh tak apa lah kalau tak ada duit nak buat macam mana kan
.
time tu aku dengar SERIUS sedih dia sanggup menahan kesakitan dia demi untuk mencari duit raya unuk kiterang YAALLAH sungguh tak berkata kata aku pada waktu itu, pada raya keberapa ntah aku tak ingat dapat satu call pakcik aku call dia kata
PAKCIK : kak ? kak dekat mana balik sekarang kak ina(maksu) tenat nihh
MAK : ha ? kejap kejap kak call abang lan kamu kejap.
 dengan beberapa init kemuadian dapat call lagi
PAKCIK : kak kak ina(maksu) dah tak ada kak balik lahh cepat :'(
MAK : apa dia ? YAALLAH !

Lepas je solat isyak kami sekeluarga gerak ke kampung elok pulak tengah sedih sedih duduk dalam kereta radio pulak buat hal, semua siaran tak dapat cuma ada satu siaran je dapat time tu lagu dia MENANTI DI BARZAH mak aihh ? kenapa nihhh lagi lahh adik sedih menangis tak henti henti hanya tuhan je yang tahu

Akhirnya sampai jugak dekat kampung, adik jejak je kaki dekat pintu tiba tiba air mata aku berderai membasihi pipi adik terus pusing kekereta dan mengelap airmata adik, adik sebak sagat masa tu, adik tahan adik terus masuk balik ke dalam rumahh YAALLAH adik tengok jenazah maksu time tu terbaring lurus di ruang tamu dengan ditutupi degan kain yang panjang, adik terus menangis lagii.

 Serius adik kata ADIK RINDU MAKSU SANGAT !!! maksu terus berada di ingatan adik buat selama lamanya :') adik berharap suatu hari nanti adik akan dapt jumpa maksu disana ^^ hanya kenangan yang berapa diigatan ku <3

SEKIAN DARI SAYA NOR AZIRA MAZLAN 
*AL-FATIHAH MAKSU  28/09/2009*


Agree // Disagree